Удължават бедственото положение в Перник (Обновена)

12:28, 27 дек 19 / Политика 25 2552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Удължават бедственото положени в Перник с 30 дни, считано от 28-ми декември (събота). Това стана ясно сред края на срещата на кризисния щаб в града, съобщи Нова телевизия. 

Припомняме, че бедственото положение беше обявено преди седмица за срок от 7 дни. В четвъртък са взети проби от водата от всички квартали на Перник. Резултатите от тях трябва да станат ясни малко по-късно днес.

Кметът на града Станислав Владимиров обясни по-рано, че ще предложи подмяна на ВиК мрежата от държавната фирма "Монтажи", за да се избегнат по-големи катастрофи. В последните дни към язовира има проток на вода по природни причини. 

Според него основната вина за водната криза е на ВиК дружеството в града. Владимиров очаква прокуратурата да си свърши работата по случая.

Главният секретар на МВР: Открихме още два теча в Перник при проверките

 

Днес доставят над 110-115 тона бутилирана питейна вода в Перник. Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов смята, че е необходима доставка и на вода за санитарно-битовите нужди, за да не се допусне разпространението на зараза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама