Ирена Соколова опроверга, че е забавила въвеждането на воден режим в Перник

13:23, 15 яну 20 / Общество 25 336 Topnovini
1

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова опроверга в отворено писмо до медиите твърденията на бившия управител на ВиК-Перник Иван Витанов, че е осуетила навременното въвеждане на воден режим в Перник заради изборите. Прокуратурата разпространи част от доказателствата по делото за кризата с водата в Перник, сред тях и разпита на самия Витанов, предаде БНР.

Пред спецразследващите Витанов казва, че е поискал с писмо въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало около 8 млн. куб. м вода, но на среща със Соколова и още няколко души, бил попитан "дали си представя какво ще последва от евентуално въвеждане на воден режим преди изборите".

Соколова нарича тези твърдения "изопачаване на истината" и "внушения".

СБЛЪСЪК: Ще потушат ли рокадите в кабинета общественото напрежение?

Като припомня, че необходимостта от въвеждане на воден режим се определя от ВиК оператора, а въвеждането му в една община не става с подписа на областния управител, тя излага своята версия за срещата с Иван Витанов по повод писмото му от октомври, в което говори за хипотеза за въвеждането на воден режим на по-късен етап, предвид намаляването на обема на язовир "Студена", продължаващата липса на валежи и честите аварии на ВиК мрежата.

На срещата тя настояла той да информира на пресконференция перничани за задаващия се проблем, но Витанов обяснил, че не може защото няма PR и няма опит в тази дейност. Затова пресконференция е била организирана, но от нейния екип на 11.10.2019 г.

Направи ли Прокуратурата гаф… и други въпроси около ареста на Димов

"Съдействах и предприех много действия - срещи с министри, със зам.-министри, с експерти, с които обикаляхме района и търсехме начини да преодолеем или поне да минимализираме кризата. Експертите, които сега добавят воден обем в язовир "Студена", бяха открити и представени от мен в МРРБ. Документи за това предоставих на съответните органи", пише Ирена Соколова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани