Новият управител на ВиК-Перник встъпи в длъжност

13:13, 20 яну 20 / Общество 25 617 Topnovini

Новият управител на ВиК-Перник Борислав Иванов встъпи в длъжност, съобщиха на БТА от предприятието. Той бе избран на Общо събрание на акционерите в дружеството преди 10 дни.

Борислав Иванов е 35-годишен, инженер със специалност "В и К". Преди това е бил проектант на водоснабдителни и канализационни системи, работил е във ВиК - Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

София започва да подава вода на Перник след 45 дни (Обновена)

Задълженията на водоснабдителното дружество възлизат на 13 млн. лв. „Очаквам заради влошеното качество на водата, която подаваме, да се намали събираемостта“, каза Иванов. Той ще търси компромисен вариант между претенциите на гражданите относно сметките им за вода и необходимостта от постъпления в дружеството. По думите му режимът за подаване на вода към перничани няма да бъде коригиран. Веднага ще започне работа по възстановяване на промишления водопровод за индустриалната зона на Перник, каза Иванов.

Петя Аврамова: Няма да захранваме Перник с водата на София

Във ВиК-Перник работят 366 човека, предприятието обслужва 131 930 души.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани