Забрана за повече от двама възрастни на обществени места в Перник

17:08, 18 мар 20 25 2606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която забранява събирането на повече от двама възрастни, както и деца на всички открити и закрити обществени места, спортни, фитнес и детски площадки на територията на община Перник.

Забранява се струпване на групи от хора пред всички търговски обекти (магазини за хранителни стоки и аптеки). Хората, които чакат на опашки, трябва да са на разстояние от не по-малко от два метра един от друг, като се запази организацията за ограничаване на намиращите се в магазините.

Без нови случаи на COVID-19 у нас, заразените остават 81

Контролът по изпълнение на заповедта ще се осъществява от Общинския инспекторат, чиито служители ще извършват постоянни проверки и ще докладват незабавно при констатирани нарушения.

Междувременно стана ясно, че общината съдейства с храна, вода и всичко, от което имат нужда далите положителна проба за коронавирус майка и син. Те са се завърнали от чужбина и сами са поискали да им бъде направен тест. В добро състояние са и спазват домашната карантина, предаде БНР.

Собствениците на транспортни фирми в Перник, извършващи обществен превоз на пътници, са предупредени да ограничат броят на пътуващите в превозните средства и да осигурят дистанция между пътниците най-малко 1,5 м.

Пускат водата на перничани до дни – водопроводът е готов

Местната здравна инспекция разпореди персоналът в автобусите да работи задължително с индивидуални предпазни маски и ръкавици и да се засилят хигиенно-противоепидемичните мерки, като за целта се извършва редовна дезинфекция на волана, седалки, дръжки на врати, прозорци и подове с дезинфектанти на алкохолна основа. Общественият транспорт е идеалната среда за заразяване, предупредиха от РЗИ.

Всички градски и междуселищни линии в Перник се изпълняват от частни превозвачи. Частни превозвачи обслужват и линията Перник - София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама