Хиляди домакинства остават без вода в Перник

12:29, 31 мар 20 25 2908 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без вода в Перник заради аварии. Пет аварии има в момента в миньорския град. Без вода са 3 квартала и две села в района.

От ВиК Перник обясняват, че причина за авариите е амортизиралата мрежа, а не високо налягаме в новия водопровод Мало Бучино - Перник. Подмяната на трасето, за която бяха отпуснати пари от държавата е започнала преди няколко дни, но докога ще продължи не е ясно, а все още загубите на вода са над 70%.

Поредна авария в Перник: Старата водопреносна мрежа не може да издържи

"Има и една голяма авария, заради която ще бъде спряна водата за целия район "Мошино". Тя е на главен Клон 2. Отстранявахме я в петък, но не можахме да се справим. Направихме я до толкова, че за събота и неделя да има вода за хората. И сега ще си довършим работата. Авариите са точно толкова, колкото са били и преди това. 4- 5 аварии на район. Не сме пуснали по-голямо налягане. То е същото, каквото е било и преди това в предишния режим на мрежата", каза пред БНТ инж. Борислав Иванов,  управител на ВиК Перник.

Очаква се до края на деня авариите да бъдат остранени, а ако това не се случи от ВиК са готови да направят компемнации и да пуснат водата и през нощта.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама