Задържаха крадци, ограбили магазин в Плевен за по-малко от минута (обновена)

11:10, 09 ное 18 25 1847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арестувани са обирджиите, които задигнаха куп стекове с цигари от магазин в Плевен, като стоката била изнесена за едва 47 секунди.

Полицията в Плевен е претърсила два адреса в селата Пелишат и Опанец. От къща, обитавана от 38-годишен мъж и 18-годишния му син, униформените са иззели голямо количество цигари от различни марки, всички обозначени с бандерол. В ниша в кухненски шкаф те открили и преправен газов пистолет с боен патрон в цевта, както и патрон, поставен в пълнителя.

На адрес в с. Опанец, обитаван от 21-годишен местен жител, полицаите са намерили 70 г амфетамин и 100 г марихуана. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Очаква се Районна прокуратура-Плевен да им повдигане обвинения и да удължи мярката им за задържане до 72 часа.

Охранителните камери са заснели как докато двама от крадците са обирали магазина, третият е чакал отвън.

Магазинът се намира между четири жилищни блока и много от апартаментите гледат към входа му. Това обаче не е притеснило обирджиите, които след това дори са си тръгнали пеш, разказва собственичката Полина Петкова.

Тя подчертава, че това не е първата кражба от търговския обект. Друга подобна била извършена в началото на годината. Тогава плячката отново била цигари за около 2000 лева.

Собственичката на магазина каза още, че в последно време имало бум на подобни кражби в района. Регистрирани са около 50, но разкриваемост на престъпленията нямало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама