Обрат: Заплашваният с палка ученик в село Комарево бил провокатор

12:50, 21 ное 18 25 1366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директори, учители и родители се обявиха в подкрепа на охранителя Иван Радославов, който беше обвинен от 16-годишен ученик от село Комарево, че е размахал палка пред лицето му.

Действията на охранителя бяха определени като проява на системна агресия, а в подкрепа на това твърдение се изказаха родители на други ученици от същото училище.

Дни, след като се разгласи случая, Радославов беше отстранен от длъжност, но в негова защита излязоха хора, които разказаха пред bTV, че ученикът, отправил обвиненията, е проблемен и многократно влизал в конфликт с околните.

А кулминацията била достигната в училищния автобус: „Момчето се качи в автобуса, започна да чопли семки, започна да се разхожда по автобуса – от седалка на седалка, и аз го предупреждавах над 5-6 пъти. И накрая той каза: „Ще взема и ще ви сваля вас двамата с шофьора и ще карам автобуса”. И тогава аз размахах палката за респект, защото това негово поведение вече ми е дошло до тука”, оплака се охранителят.

Версията му подкрепи и шофьорът на автобуса, както и родител, чието дете е било свидетел на случката: „Синът ми е дете в трети клас. Директно каза думите, които каза и охранителя. След този случай, след като вече е отстранен, не само моето дете, всички деца пътуват със страх, че не знаят какво ще се случи, няма кой да ги защити”.

Общинският инспектор Боряна Петкова обясни, че съгласно нормативната уредба в училищния автобус трябва да има придружител. В случая това е бил охранителят Радославов. Според Петкова историята с проблемния ученик показва липсата на подкрепа от страна на някои родители и най-вече на местната власт в лицето на кмета на село Комарево – Шибил Кирилов, който настоя училищния охранител да бъде уволнен.

По думите на Петкова в миналото родителите на ученика са отказвали да се срещат с ръководството на училището, когато са били викани, и се е наложило представители на школото да ходят при тях.

Петкова обясни, че има определени правила, които учениците трябва да спазват, и за това в една посока трябва да работят и родители, и учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама