Изложби, концерти и тридневен кинофестивал в Община Плевен за Коледните празници

10:00, 09 дек 18 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множество и разнообразни са инициативите, организирани от Община Плевен по повод настъпващите Коледни празници.

Програмата започва на 12 декември, сряда, с откриване на Коледната изложба на групата на плевенските художници от 17.30 часа в Арт центъра. На следващия ден в Къщата на художниците в 17.00 часа ще бъде открита изложбата „Изкуството в движение”. На 13 декември от 18.00 часа е концертът „Отново с Коледа” на Общински хор „Гена Димитрова”.

На 14 декември започва тридневното гостуване в Плевен на пилотното издание на пътуващия кинофестивал „Филмирай!”. Инициативата представя пред публиката от различни градове в страната нови заглавия, които не могат да бъдат видяни в ежедневната програма на киносалоните. Стремежът е да се представят филми, насочени към широка аудитория, без компромис с художественото качество. Акценти са европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и творби за детска и младежка аудитория. Всички прожекции ще са в зала „Катя Попова” и са със свободен вход.

На 14 декември от 18.00 часа ще бъде представен българският „Нокаут или всичко, което тя написа” на режисьора Ники Илиев, който ще е специален гост на прожекцията.

На 15 декември, събота, от 11.00 часа започва анимационният филм „Джаги” /Аржентина/, а от 18.00 часа – историческата драма „Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров.

В неделния 16 декември от 11.00 часа филмът е отново за най-малките – „Невероятното пътешествие на гигантската круша” /Дания/, испанската романтична комедия „Коледна нощ в Барселона” може да видите от 18.00 часа.

На 17 декември организираната от Община Плевен програма продължава с Коледен концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” от 18.00 часа в ДКТ „Иван Радоев”. На 18 декември от 18.30 часа отново в Драматичния театър започва трибют концерт „С музиката на Prince”, в който ще участва и Рафи Бохосян.

На 19 декември в 18.00 часа в зала „Катя Попова” ще е Коледният концерт на Биг Бенд „Плевен”, на който ще е и връчването на наградата „Златна лира”. Концертът на Мистерията на българските гласове започва в 18.30 часа на 20 декември в ДКТ „Иван Радоев”.


Всички събития са със свободен вход.

За концертите на 17, 18 и 20 декември ще бъдат отпечатани безплатни билети, които ще се взимат от касата на театъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама