Кметът на Плевен Георг Спартански: Бойкотът на левицата към НСОРБ обслужва партийни и предизборни интереси

17:43, 12 фев 19 / Политика 25 530 Topnovini
1

Кметът на Плевен Георг Спартански разкритикува остро БСП по повод оттеглянето на кметове, излъчени от партията, от Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Спартански бе категоричен, че НСОРБ е национална асоциация на общините и като надпартийна по своя характер, не бива да обслужва партийни централи, а интересите на гражданите в българските общините.

Обявеният бойкот на днешното общо събрание от страна на колегите от левицата е непродуктивен, обслужва тяснопартийни предизборни интереси и е връщане назад към отдавна отминали времена и практики“, подчерта кметът на Община Плевен. Той призова към единство, тъй като общинските проблеми може да се решават само в единомислие. 

Разпределянето на пари от излишъка в приходната част на държавния бюджет не е компетенция на НСОРБ, а на правителството и въпросът е законово регламентиран в Закона за публичните финанси“ категоричен бе Спартански. „Казвам това като безпартиен кмет, който не е получил целева субсидия от правителството при така обсъжданото последно разпределяне на средства в края на миналата година“, поясни кметът на Плевен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани