Пуснаха за движение проблемните мостове над Искър в община Червен бряг

15:50, 26 фев 19 25 1377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които създаваха проблеми, вече са пуснати в експлоатация. Това инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.
Той уточни, че мостът при Горник предстои да бъде приет от държавна комисия, но е с подписани документи от изпълнителите и техническия надзор и пропуска трафика еднопосочно, със светофар. Товароносимостта му е до 5 тона.

Изграденият временен мост при Чомаковци има товароносимост до 20 тона и също е отворен за превозните средства, като община Червен бряг е поела ангажимент да го поддържа при зимни условия, добави инж. Вълов.

Предстои до дни Общината да докара от Панагюрище специализиран кран за този мост, защото, ако реката има високи води, той трябва да бъде отворен с помощта на крана, поясни той, цитиран от БТА.

За да не се допускат нарушения, на двата моста е въведено денонощно видеонаблюдение, което се следи в сградата на Общината и в Районното управление на МВР. Вече са засечени нарушители.

Три ТИР-а са нарушили правилата на моста при Чомаковци, а при Горник има няколко случая, когато видеокамерите са регистрирали преминаване на коли на червен светофар.

Кметът на Червен бряг изрази притеснение за хода на строително-монтажните работи за изграждане на постоянния мост при Чомаковци, за което са отговорни от АПИ. Срокът за изпълнение е бил удължаван веднъж, но според инж. Вълов и новият срок няма да бъде спазен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама