Освободиха кмета на Червен бряг (ОБНОВЕНА)

15:34, 20 мар 19 25 1678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов е освободен след снемане на показания в Районното полицейско управление. Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотпреби по европрограмата "Топъл обяд".

Заради акцията на специализираната прокуратура беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани е нормално.

Кметът  на Червен бряг Данаил Вълов пристигна в Общината и ще участва в комисия, каза пред БНР секретарят Николай Недков.

"Това, което не мога да коментирам повече, но аз съм спокоен и ръководството е спокойно, тъй като този проблем мисля, че е изчистен от управляващия орган, изчистен от хората, които тука по места работят".

Утре ще стане ясно на кого, освен на кмета на Червен бряг,  ще бъде повдигнато обвинение, каза заместник главният прокурор Иван Гешев :

"Ситуацията е като в ТЕЛК, НОИ и един куп други държавни структури, пари изтичат отвсякъде. Пари има, но се краде много, казвам го откровено, не визирам конкретния човек, за да не наруша конституционно гарантирани негови права и презумпции. Да използвам този случай да обобщя това, което се вижда като данни по досъдебните производства". 

В Червен бряг продължава акция на Специализираната прокуратура, след като по-рано от обвинението съобщиха, че кметът на града Даниел Вълов е разследван заради съмнения за злоупотреба с европейски средства.

Заместник главният прокурор Иван Гешев съобщи, че официално шестима души са задържани за 24 часа, сред тях е и кметът на Червен бряг.  Утре ще стане известно на кои ще бъдат повдигнати обвинения и дали ще бъде поискано по-продължително задържане на задържаните днес с полицейско задържане.

Официално: Задържаха кмета на Червен бряг Данаил Вълов и още петима

Секретарят на Община Червен бряг Николай Недков каза за БНР, че работата в Общината тече нормално и е ограничен достъпът на хора само до третия ѝ етаж:

"Тази сутрин в Общината имаше представители на жандармерията, които осъществяват пропускателен режим, записват влизащите служители в Общината, искат лични карти, записват ги, но не знам каква е целта. Хората са на работа. В момента правя оперативка. Не знам дали кметът е арестуван. Не знам и не мога да кажа нищо, тъй като аз съм в кабинета си. Има малко по-особен ред за влизане, даже и за контакти".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама