Кметът на Червен бряг: Нямам никакви притеснения, нека проверяващите си свършат работата

17:35, 20 мар 19 / Политика 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по „Топъл обяд“ от преди година и половина. Не знам защо се проверява точно сега, но специализираните органи си вършат работата. По-скоро се учудвам, че повод за жалбата е една процедура от толкова дълго време и се проверява точно сега, тъй като оставам с убеждение, че не се проверява по същество това, което е в съдебен спор за фирмите, които са се класирали за „Топъл обяд“ а процедура, която е от преди това.

Пак казвам - нямам никакви притеснения и нека проверяващите органи си свършат работата. Всичко премина нормално, органите си вършат работата. Преди повече от два часа и половина подписах протоколите и ме пуснаха и в момента съм на работното си място.

В рамките на шегата ще кажа, че всички опити на някои хора да се отърват предсрочно от мен са обречени на неуспех и ще трябва да изчакат края на мандата“. Това каза за Дарик кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов, който беше привлечен на разпит от Специализираната прокуратура тази сутрин, заедно с още петима служители на общината.

Инженер Вълов каза още, че в момента продължават разпитите на другите петима служители от общината, които са били в Комисията за провеждането на спорната процедура. В 6:30 часа на 20-ти март в сградата на Община Червен бряг са пристигнали екипи на „Жандармерия“ и „Специализирана прокуратура“ като при влизане в сградата, служителите е трябвало да се легитимират.

Действията са предприети по разследване в рамките на образувано досъдебно производство срещу Данаил Вълов, кмет на град Червен бряг. Оперативно-издирвателната работа е възложена на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на „Господари на ефира“, излъчено на 7 май 2018 г.

Секретарят на Община Червен бряг Николай Недков обясни пред журналисти:

„Представители на Прокуратурата поискаха определен набор от документи, който им беше осигурен срещу протокол. Беше направен и обиск на някои кабинети в присъствието на поемни лица. Всичко беше нормално, но повече от това не мога да ви кажа.

Проблемът с „Топъл обяд“ се коментира от 2017-та година и се преекспонира. Резултатите от проверките, които се правеха на място с протоколи от ръководещия орган са при нас, но не бяха поискани. Налице са и проверките, които се правят ежеседмично от нашите представители.

„Има забележки, както по всички проекти, но те се отстраняват и съвместно с проверяващия орган - през 2018-та и сега в началото на 2019-та година са правени внезапни съвместни проверки на водещия орган и с наши представители. Няма констатации, които да ни притесняват“, каза още секретарят на Община Червен бряг Николай Недков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама