Нов арт център отвори врати в Плевен

13:10, 02 апр 19 / Култура и наука 25 552 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Творителница О`Писменехъ, създадена от художника Диян Павлов - Джими, вече официално е Арт център 3 - Плевен. Откриването на обновеното пространство за култура бе съпътствано от представяне на първа изложба - на художника калиграф Маргарита Иванова, която показва калиграфски изписани свещени текстове върху пергамент. Експозицията ще остане в града в следващите две седмици, след което ще отпътува за Китай.

Заедно с много приятели и хора на изкуството, за да пожелаят успех на новата галерия присъстваха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански, заместникът му Милен Яков и общинският съветник Николай Николов Маринов.

„За мен това е един много вълнуващ ден." - каза при откриването на галерията Диян Павлов - Джими. "Ако се огледате наоколо ще видите частици от 25-годишното ми присъствие в това място, което започнах да облагородявам, за да реализирам една моя идея. Така се роди Творителница о`Писменехъ. Това е мястото, където по занимателен, атрактивен, но и по образователен начин разказвам за възникването на писмеността в глобален аспект. Всичко това се посещава от много хора, от ученици и туристи. Благодарен съм за жеста на Община Плевен, които забелязаха това мое творение и ми протегнаха ръка."

„Ако имаш добра идея, ще се намерят и средства тя да бъде реализирана“, отвърна кметът Георг Спартански. Той благодари и на Общинския съвет в Плевен, подкрепил с решението си финансирането на начинанието, като подчерта, че през последните години Плевен е една от общините в страната, която дава най-голям дял от бюджета си за култура.

На откриването на Арт Център 3 - Творителница О`Писменехъ прозвучаха изпълнения на дуета Чавдар Вълков - цигулка, Марина Белчева - виолончело. За настроението допринесе и изпълнението на гайда на Румен Марков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани