КНСБ представя предложения за справяне със сивата икономика в България

06:40, 09 юли 19 25 1673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КНСБ ще даде пресконференция на тема "Заплашва ли сивата икономика в България човешкия живот?" в Плевен. Ще бъдат обявени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление.

Също така ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Мобилната апликация е част от кампанията на КНСБ "Сивото убива", разработена по проект номер BG05SFOP001-2.009-0174 "Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България". Той е финансиран от ОП "Добро управление", съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне препоръки за подобряване регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление, допълват от КНСБ.

На пресконференцията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерът на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева, националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева, областният координатор на КНСБ в Плевен Янчо Андонов. Поканени са представители на Областната инспекция по труда и офиса на НАП в Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама