Град Левски почете годишнината от рождението на Апостола

14:29, 18 юли 19 25 1725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Град Левски празнува 182 години от рождението на великия син на България Васил Левски и 74 години от обявяването на селището за град, селище, коетоповече от век - 121 години, живее с името на достойния син на България – Левски.

Тази сутрин на тържествена церемония бяха издигнати знамената на България и град Левски. Официални гости на празника са Негово Високо преосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, генералният консул на Русия в Русе – Андрей Громов, инж. Емануил Манолов – кмет на община Павликени, Люба Петрова от община Никопол, кметове на кметства, представители на държавни и общински служби и директори на детски градини и училища.

Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и благоденствие, защото "такива градове трябва да се въздигат във вярата и силата за развитие". С молебен беше отдадена почит и на патрона на България - йеродякон Игнатий – Васил Левски.

Децата на град Левски от детските градини „Слънце и „Локомотив” поздравиха с песни всички за празника. Прозвуча песен за Апостола по текст и музика на ловчанлийката Мария Нинова.

Жителите и гостите на празника изразиха своята почит и признателност към Васил Левски с гражданско шествие и поднасяне на цвета пред паметника на Апостола.

Президентът на България Румен Радев изпрати поздравителен адрес по повод празника на града до кмета на община Левски Любка Александрова и жителите и гостите на община Левски.

В празничният концерт тази вечер от 20.00 ч. на откритата сцена пред Общината ще участват Георги Николов, Виктория Куприна и Владо Димов-Влади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама