Плевен търси инвеститор за летен театър "Кайлъка"

13:30, 26 юли 19 / Култура и наука 25 589 Topnovini
1

Общинският съвет в Плевен обяви процедура за отдаване под наем на Летен театър "Кайлъка". Това съобщи Мартин Митев - председател на ОбС, предаде БТА.

Кандидатът ще бъде избран с конкурс с тайно наддаване през август, като при оценката 60 на сто тежест ще има предложеният наем, а 40 на сто - инвестицията, която се предвижда за следващите пет години за подобряване на съоръжението.

Досегашният наем беше 375 лв. без ДДС, като сумата беше съобразена с лошото състояние на театъра към момента на сключване на договора преди пет години, каза Митев. Лицензиран оценител след запознаване с днешното състояние на общинския имот и извършените подобрения, е предложил месечен наем от 521 лв. без ДДС.

Съветниците определиха 550 лева, уточни председателят на съвета. Гласуван е и текст Община Плевен да има право за ползване безвъзмездно на имота за пет прояви годишно, за които наемателят ще бъде уведомен месец предварително.

Съгласно решението ще има публично оповестен конкурс с тайно наддаване чрез предварително представяне на предложения от участниците в общинската администрация. До участие ще се допускат физически или юридически лица, регистрирани в съответствие с действащото българско или чуждестранно законодателство като търговци или регистрирани по друг закон с право да извършват стопанска дейност; чуждестранните лица да са със седалище или гражданство от държава-членка на Европейския съюз; да не са обявени в несъстоятелност и да не са в производство по ликвидация; да нямат задължения към Община Плевен; да не са неизправна страна по договори с Община Плевен.

Наемателят е задължен да запази предназначението на имота, добави Мартин Митев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани