Като на филм: мъж състави план и открадна над 18 хил. лотарийни билета

13:50, 29 окт 19 / Крими 25 2401 Topnovini

Мъж е предаден на съд за кражба на лотарийни билети, съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен. На 17 януари в Плевен мъжът е откраднал 18 282 билета на стойност 91 614 лева. Откраднати са и 742 билета с вече изплатена печалба.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като е освободен от затвора на 11 октомври миналата година съставил плана как да открадне билетите.

Направил необходимите проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал. Тогава решил да действа сам.

След полунощ отишъл до набелязания офис, махнал решетката на прозорче и влязъл. Облепил датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо необичайно и си тръгнали. След като охранителите се оттеглили, обвиняемият необезпокояван извършил кражба.

В края на януари решил да започне да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил своя познат да проверява и осребрява, след което да му дава печалбата.

Сред печелившите билети бил и такъв за сумата от 5 000 лв. Познатият на престъпника отишъл в телевизионното предаване и получил сумата. През март познатият пак започнал да осребрява лотарийни билети. Хванат е на бензиностанция, докато осребрявал такива с изплатена печалба.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 149 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.