Налага ли се воден режим и в Плевен?

21:40, 04 дек 19 / Общество 25 2723 Topnovini

В Плевен се нормализира ситуацията с водоснабдяването и не се налага въвеждане на режим. Това потвърди областният управител Мирослав Петров, който е изискал информация от ВиК, предава БНР.

Плевен и прилежащите селища получават вода от водоснабдителните зони Крушовица, Биволаре и Вит, както и от водоснабдителна група "Черни Осъм". Те се експлоатират от ВиК-Ловеч.

"Малкият и големият язовир на Кайлъка нямат нищо общо със захранването на питейната вода в Плевен. Няма нищо общо нивото на язовирите с водния режим на града. Няма опасност. Проблемът повече е бил в Ловеч, водният режим, отколкото в Плевен, вследствие на което голяма част от дебита, който би следвало да премине за Плевен, тъй като този водопровод е основно за плевенчани, е бил пренасочван към Ловеч'', каза Петров и добави, че има проведени разговори с областната управителка на Ловеч, с шефа на ВиК-Ловеч.

И Ловеч въвежда режим на водата

''Вече сме се уточнили и въпросът е решен. В язовирите текат планови ремонти. Да, нивото е паднало, но това по никакъв начин не влияе върху състоянието на питейната вода и водозахранването на населението", категоричен бе той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 7 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.