Откриват ''Дефиле на младото вино- 2018'' в Пловдив

10:30, 23 ное 18 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

46 производители са заявили участието си в откриващото се по-късно днес в Пловдив „Дефиле на младото вино-2018“, съобщи БТА.

Фестивалът ще бъде съпътстван от различни културни прояви. С 5% от приходите ще бъдат осигурени стипендии на изявени студенти от специалността „Винопроизводство, кетъринг и туризъм“ от Университета по хранителни технологии.

Официално фестивалът за любителите на виното ще бъде открит в 13 ч. с Дионисиево шествие от пл. „Стефан Стамболов“, начело на което ще бъде богът на виното Дионис, в чийто образ ще се превъплъти актьорът Виктор Бойчев. Начело с танцьорите и музикантите от фолклорен ансамбъл „Тракия“ шествието ще влезе в Стария град, където в 15 възрожденски къщи, ще се проведат дегустациите.

Сред 46-те производители, заявили участие във фестивала, 36 са винарските изби, а 10 - са производители на храни и напитки, различни от виното.

Фестивалът, който продължава до неделя, ще бъде съпътстван от „Дни на младото вино“ и културни прояви. През 2018 г. акцент са образователни филми, рисуване с вино, урок по дегустация, музикално-танцова програма, а основен домакин е Културен център музей „Тракарт“.

На официална вечеря на 24 ноември 2018 г. ще бъдат обявени наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, определени от дегустационната комисия от енолози и сомелиери от Университета по хранителни технологии. Отделно ще има и любимо вино на потребителите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама