Храм „Свети Климент Охридски“ отбеляза 10-годишнина от откриването си

15:05, 25 ное 18 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 25 ноември православната църква почита паметта на Свети Климент Охридски. По този повод в едноименния храм бе отслужена архиерейска света литургия. Специален гост на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Литургията бе възглавена от Знеполския епиксоп Арсений. За църквата това е двоен празник, тъй като освен, че се отбелязва паметта на Свети Климент, днес се навършват точно 10 години от освещаването й. Още в ранни зори храм „Свети Климент Охридски“ бе изпълнен с богомолци, дошли да се помолят на светеца за здраве и благодат. Специално за празника в църквата беше изложена и частица от мощите на покровителя, донесена през 2008-ма година от владиката на Охрид Тимотей.

Храм "Свети Климент Охридски" бе официално осветен и открит на 25 ноември 2008-а година. Той е изграден за две години, като подготовката за това започва 15 години по-рано с благословението на покойния Пловдивски митрополит Арсений. В основите на църквата в парка „Ружа“ е зазидано послание към бъдещите поколения, в което е вписано пожелание: "За здравето на българския православен народ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама