Концерт на Ансамбъл Тракия по повод 3 март

19:00, 17 фев 19 / Култура 25 809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Цветни щрихи от България" е името на концерт - спектакъла на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева , с който ще бъде отбелязан  3 март-Националния празник на България.

ФА “Тракия” Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф.Кирил Дженев, доц.Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф.Николай Стойков, К.Колев и много други.

За 44 години ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в множество значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.

Концертът е на 4 март от 19 часа в ДК „Борис Христов“. 

Билети на цена от 10 лв. се продават от днес, 04.02. 2019г. на касата пред Община Пловдив и в сградата на ансамбъл Тракия на ул.Даме Груев 1а.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама