Частично бедствено положение е обявено в община Асеновград

16:09, 06 юни 19 25 1196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частично бедствено положение е обявено на територията на община Асеновград заради последиците от поройния дъжд, предава  Радио „Фокус“-Пловдив.

 Със заповед на кмета на Асеновград бедственото положение е обявено в 17.00 часа на 4 юни и ще продължи до 11 юни.

Ситуацията вече е овладяна, описват се щетите“, каза зам.-кметът инж. Петър Бояджиев. Най-големи са пораженията по улица „Конушка“, която в момента е затворена за движение на автомобили.

Пороите активизираха свлачище на пътя Асеновград - Смолян

По думите на зам.-кмета улицата е за основен ремонт, тъй като е отнесена пътната настилка. Подобно е положението и по улица „Рожен“. Има много поражения и в село Тополово, както и в кварталите Долни Воден и Горни Воден, където също са нарушени асфалтови покрития по много улици.

„Провокирано е ново движение на свлачището на пътя Лясково – Яврово – Добралък, подали сме сигнала отново към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, тъй като този път води към Националния паметник на културата Асенова крепост“, каза още Петър Бояджиев.

Той поясни, че този път пораженията не са в такива големи размери и в момента свлачището е под 24-часово наблюдение. В момента зоната е обезопасена с предупредителна лента и нови чували с пясък, които да отвеждат водата от свлечения участък. Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 3 тона по този път. Това крие неудобства за туристите, които трябва да ходят малко пеша, но в случая става въпрос за сигурността им. Има и компрометирани подпорни стени по река река Тополовска. „Към днешна дата нещата не търпят развитие, ситуацията се нормализира, а щетите се описват от специална комисия“, добави инж. Петър Бояджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама