Борисов: Разбитата фабрика за нелегални цигари e ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец

17:55, 04 юли 19 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Разбита е фабрика за нелегални цигари в село Труд, ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец'', това каза пред журналисти в село Труд министър-председателят Бойко Борисов.

Разбиха фабрика за нелегални цигари в Пловдив

„С главния прокурор, който е в чужбина, с колегата Иван Гешев, ГДБОП, митниците и вчера на оперативката решихме да търсим откъде са тия 3,8% - най-ниските контрабандни нива в Европа. Сиреч, защо пък да са и 3,8%", посочи Борисов.

"Знаехме, че някъде има подобна фабрика – макар че действат изключително конспиративно, виждате какви изолации“, коментира премиерът.

Разбитата фабрика представлявала цял завод, арестувани са 11 души

„Молдовци и украинци са работниците – те не излизат оттук, живеят тук, имат си щанги да си вдигат – няма да отидат на кафе, на ресторант и по някакъв начин да ги забележат в Пловдив или в друг град. Действат абсолютно конспиративно – произвеждат продукцията и я изнасят. Те са с гръцки надписи, така че най-вероятно са за Гърция“, посочи премиерът.

Борисов обясни, че от сутринта се е чул десетина пъти със зам.-главния прокурор Иван Гешев.

„Първо ударихме другата фабрика – в Ръжево Конаре. И се тюхкаме до към 10.00 – 10.30 ч. Но пък продължиха колегите, за което им благодаря. Даже им се карахме по едно време. Но после се обадиха, че са открили вече голямата фабрика. Задържаха там и камиони", каза министър-председателят.

"По дребни сметки с между 15 и 20 млн. лв. на месец ощетяват бюджета – горе-долу толкова, колкото искат полицаите за нощния труд. В момента спецпрокуратурата действа по всички адреси“, изтъкна премиерът и обясни, че има и задържани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама