Прокуратурата в Пловдив предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

09:56, 12 юли 19 25 1376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Мъжът с инициали В.П. (на 48 г.) е обвинен за това, че при условията на продължавано престъпление през различни периоди от време без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева.

Той е обвинен и за това, че през продължителен период от време при условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции с имущество – пари - 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (горепосоченото) и друго обществено деяние.

Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама