Бойко Борисов от Духовната семинария в Пловдив: Инвестирахме близо един милиард лева в образователна инфраструктура тази година

16:06, 28 авг 19 / Политика 25 2346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството е инвестирало близо един милиард лева в образователна инфраструктура тази година. Това каза при посещението си в Духовната семинария в Пловдив министър–председателят Бойко Борисов, съобщиха от Правителствената пресслужба.

Премиерът добави, че това са дадени пари за детски градини, ясли, училища и вузове.

Борисов посети днес Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“, чиято сграда също се ремонтира с 600 000 лева, отпуснати от правителството.

След инспекцията премиерът отбеляза, че сградата става много хубава. Митрополит Николай го информира как вървят строителните работи, като отбеляза, че на фирмата изпълнител се плаща само за строителни дейности, а материалите си ги осигуряват сами – къде с дарения, къде по-евтино. Така, че се предполага, че субсидията ще бъде достатъчна.

„За всичко ще бъдат представени документи“, каза владиката.

„Радвам се, че се строи здраво“, заяви в отговор премиерът Борисов и още веднъж отбеляза, че за управляващите образованието е основен приоритет, включително и духовното.

Към настоящия момент голяма част от ремонтните дейности в Семинарията са реализирани. Сменени са старите покриви, които са били в много тежко състояние. Сменена е и отоплителната система, а подовите настилки в сградата също са подменени. Учебните помещения са в процес на подготовка за започването на учебната година.

Премиерът и областният управител бяха посрещнати от митрополит Николай, епископ Арсений, ректора на семинарията Добромир Костов и свещеници от енорията в двора на семинарията, в която се обучават 150 души.

Митрополит Николай благодари на премиера за средствата за ремонта на семинарията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама