Румен Радев: Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи

20:57, 06 сеп 19 / Политика 25 6013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният глава Румен Радев участва в тържественото отбелязване в Пловдив на 134 години от Съединението на България. В 20.30 часа държавният главасе проведе  тържествената церемония на площад „Съединение“, последвана от заря-проверка.

"Масово завърналите се българи от чужбина подпечатаха с кръвта си Съединението по бойните полета на Драгоман и Сливница", започна словото си президентът.

"Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг пред настоящето и бъдещето. Идейната безпътица на първенците катастрофира в апатия, отчуждение и безверие. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи. Все повече се призовава за ново съединение, но се пропуска, че то минава през разделение. Епохата иска от нас да се разделим с всичко, което тежи и спира движението на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността, с апатията, да отхвърлим нихилизма, да съзнаем, че докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем истински единни."

Държавният глава призова: "Да помним, че най-страшна е присъдата на следващите поколения, че истинската оценка за делата ни ще я дадат онези, които идват след нас. Но съдбата на нацията се кове тук и сега. Наш дълг е да съградим достоен и справедлив живот в свободна демократична и просперираща държава.

Да живее Съединението! Да живее България!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама