Борисов: Пари за стадион "Христо Ботев" ще има, но ако е общински

14:52, 07 дек 19 / Политика 25 2874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че средства за ремонт на стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъдат отпуснати, но само ако общината отново влезе във владение на спортното съоръжение. Той уточни, че в момента се търси законен начин за прекратяване на концесията, за да може Общинския съвет да поиска официално помощ от държавата, съобщи bTV. 

"Аз моя ангажимент ще го изпълня, каквото съм казал, ще стане. Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински. Вече сме обсъдили това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Видя се, че собственикът на "Ботев" не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - ако хвърли 20 или 30 милиона, първи смята как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите", заяви Борисов пред местното издание "Марица".

"Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ", уточни той.

Според Борисов построяването на стадион не е приоритет в момента за жителите на Пловдив.

"А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя", каза той.

Феновете на "Ботев" продължават с протестите си, по време на които затварят булевард "Източен" в града. Те настояват обещанията за модерно съоръжение да бъдат изпълнени, като изразяват остро недоволството си към настоящия собственик на клуба Георги Самуилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама