Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

21:14, 08 дек 19 25 2579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нарушения в 37 автошколи в Пловдив откри при мащабна акция Областната дирекция на МВР - Пловдив. При съвместната проверка с НАП и ДАИ бяха инспектирани всички центрове за обучение на водачи. Част от школите вече са предадени на прокуратурата, която ще разследва нарушенията им. Сред най-честите е липсата на нужното техническо оборудване, съобщи БНТ.

„В определен ден и час, когато е следвало да бъдат обучавани курсисти, те не са присъствали. И не само това - те са били в чужбина. Тези, които са извършвали обученията, са спестявали част от средствата, с които им е било заплатено“, каза старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Сред проверените школи е и тази на Митко Димитров. Той отрича да е извършвал фиктивни обучения. Не знае и какво са констатирали от икономическа полиция за неговите курсисти. „Изискаха учебната документация, графикът, който е за провеждане на часовете по теория“, обясни той.  От НАП обаче са съставили акт и временно са запечатали школата на Димитров, защото работел без касов апарат.

Масови проверки на автошколите в Пловдив

„Не съм укривал доходи и приходи. Ние работихме с банка, но не го признават това, тъй като курсистите е трябвало да внасят таксите, пък таксите бяха внасяни от мен“, коментира още той.

Анализът на полицията показва, че голяма част от пътните инциденти с ранени и убити са причинени заради недобрата подготовка на водачите на моторни превозни средства. Затова и бе разпоредена пълната проверка на школите. В голяма част от обучителните центрове в града в момента тече и данъчна ревизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама