РИОСВ-Пловдив с нов директор след уволнението на стария

17:57, 26 фев 20 25 2817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив е инж. Десислава Георгиева. Тя е назначена днес със заповед на Министъра на околната среда и водите.

Инж. Георгиева е кадър на пловдивската екоинспекцията. От 2015 година до вчера е изпълнявала длъжността началник на отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите“. Преди това е работила в ОП „Чистота“ – гр. Пловдив като инспектор по качеството на производствените процеси.

По образование е инженер-магистър със специалност „Техника и технологии за опазване на околната среда“. Освен това има и редица допълнителни квалификации. 

„Това, че познавам работата на институцията, най-наболелите екологични проблеми в областта и най-вече експертния потенциал на екоинспекцията, е моето приемущество“, счита инж. Георгиева. Тя дава заявка за активна работа, прозрачност и ползотворно сътрудничество с институциите, гражданите и бизнеса.

В началото на месеца старият шеф на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев беше отстранен от работа със заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров Ревизоро. След това екоинспекцията беше поета от инж. Божидар Илиев, бивш зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама