Искат постоянен арест за 17-годишния, помел с мотора си жена

10:55, 25 май 20 25 2251 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Ще бъде поискано постоянното задържане на 17-годишното момче, което помете 40-годишна жена в асеновградския квартал „Долни воден”, както и на човека, който му е дал мотора. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Неприятният инцидент изправи на нокти жителите на квартала. През уикенда 17-годишен младеж, без шофьорска книжа, с чужд мотор, блъсна с висока скорост 40-годишна жена. Пострадалата е в кома. 
 

Жена е в кома, след като 17-годишен моторист без книжка я блъсна с мотор


След удара младежът, на когото това не му е първото нарушение, избягал от мястото на катастрофата. По-късно се опитал да прикрие случилото се.

„Не за първи път този младеж, на 17 години, попада под ударите на закона. Вече четири пъти е бил глобяван с акт за установяване на административно нарушение и впоследствие наказателни постановления за това, че управлява мотор без книжка”, посочи Румен Попов пред Нова телевизия.

Попов добави, че младежът е осъждан вече два пъти. 

„Липсата на адекватно наказание е изиграла ролята да се достигне до този фатален инцидент. Неслучайно главният прокурор предложи пакет от експертни мерки, включително и законодателни, свързани с пътнотранспортните произшествия”, допълни той.

Поради факта, че момчето е непълнолетно наказанието му ще бъде редуцирано

„На него и на лицето, което му е предоставило мотора, знаейки, че е неправоспособен и осъждан, се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода. С оглед на непълнолетието ще има намаляване”, обясни окръжният прокурор.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама