Образуваха 9 дела след масовия бой в Пловдив

17:00, 13 юни 20 25 3999 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Масово сбиване в Пловдив вдигна на крак полицията в града. Повече от 30 души бяха задържани, а мелето е станало на оживен булевард близо до Панаира. 

Пловдивският районен съд наложи административни наказания по Указ за борба с дребното хулиганство на единадесет от замесените в проявата.

Общо 9 дела са образувани, съобщи bTV. Един от задържаните е съден за дребно хулиганство, а на други участници в масовото сбиване са повдигани и обвинения за причиняване на дребна телесна повреда, както и да отправяне на заплахи срещу длъжностно лице.

Очевидци твърдят, че някои от нападателите са били в нетрезво състояние, причинено от употреба на алкохол.

Компании от две махали си разменили първо обиди, а после и юмруци. Единият от нападателите повикал подкрепление и за броени минути над 40 души, въоръжени с колове и пръти се включили в уличния бой. Благодарение на бързата намеса на полицията няма серизно пострадали и хора откарани в болница. 15 души са отведени в ареста за разпит. Задържаните са на възраст от 16 до 30 години, съобщи иректорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, предаде БНР. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама