Снимат египетски криминален сериал в Пловдив

15:14, 15 мар 22 / Култура 25 2134 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Адвенчър филмс“ в съдействие с „Дебют филм“ и Министерство на културата започнаха подготовката за снимки на египетския филмов сериал с работно заглавие „The returnees”. Епизодите от поредицата ще бъдат заснети в Египет, Йордания и България. Жанрът на сериала е „криминална драма“, а сценарият проследява дейността на международно звено за борба с организираната престъпност, потапяйки зрителя в един остросюжетен разказ за истинската цена на свободата, съобщиха от Община Пловдив.

За част от епизодите снимките ще бъдат направени в централната част на Пловдив  - в района на Цар Симеоновата градина, по ул „Гладстон“, района до Община Пловдив, около Римски стадион, по пешеходната част на Главната улица,  в Капана, и разбира се в Стария град - около Античния театър, Небет тепе и Хисар Капия и други красиви места. Снимките ще са 5 дни. Започват на 17-ти март.

Община Пловдив, в лицето на Пламен Панов – зам.-кмет по култура, археология и туризъм, Йордан Ставрев – зам.- кмет по обществен ред и Елена Кантарева – Дечева – директор на ОИ „Старинен Пловдив“ ще окажат пълна подкрепа и съдействие на екипа по отношение на логистиката на местата и осигуряване на реда и движението. Снимките ще се случат, без да се пречи на нормалния трафик и движение на хората, а движението ще бъде спирано в избраните райони в рамките до 5 минути. 

Със сигурност освен отлична реклама на града, процесът на заснемане на „The returnees” ще бъде интересен и любопитен за пловдивчани. Българският екип има богат опит.  През годините е работил по продукции с екипи на Discovoryq Travel Channel,  BBC, Ay Yapim, Hallmark, Canal D, Amedia и аз вярвам, че сериалът ще бъде много успешен“, убеден е заместник-кметът Пламен Панов. 

„Работата по този сериал, освен участие в един мащабен международен проект, предизвиква гордост, тъй като Пловдив бе предпочетен от египетския екип пред Букурещ и Белград. До голяма степен това се дължи и на възможностите, които градът осигурява за подобна снимачна дейност“, разказа продуцентът Тодор Николов.

За част от снимките в Пловдив пристига известният египетски актьор и телевизионен водещ Амир Карара, който е една от звездите на египетската сцена. Бивш национал на страната по волейбол. Снимал се в екшъни и драматични филми и сериали. Звездата му изгрява след участието му в програмата Star Maker през 2002 г. Режисьор на сериала е Ахмеo Надер Джелал – също известен артист в родината си. Сценарият е на Бахер Дауидар.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 EeeRlLBjg 19:05, 10 фев 24

buy priligy on the internet without a prescription It can often be misdiagnosed on sonography as it may be taken to be multiple uterine leiomyomata or endometrial thickening, both of which have a different prognosis and treatment

2 pOsfbQgt 19:14, 19 фев 24

Rosen 1, Noelle Pavlovic 2, Chloe Duvall 1, Alison L buy generic 100mg viagra online The nephelauxetic effect is a term used in the inorganic chemistry of transition metals

3 Adjunny 16:45, 02 мар 24

Rivera Gonzalez R, et al levitra vardenafil

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама