В седмицата между 8 и 13 май в Русе стартира „Фестивал на Дунавската кухня“, съобщават организаторите.
Събитието е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона. По време на събитието участващите заведения за хранене ще имат възможност да представят пред жители и гости на града своите кулинарни идеи, както и да презентират типични за Русенския регион ястия, предлагани в техните заведения.
Фестивалът на Дунавската кухня 08-13.05.2017 г. включва:
• Кулинарно състезание между русенски ресторанти, състоящо се в разработване на специфични менюта с ястия от дунавския регион. Менютата ще се предлагат в рамките на фестивалната седмица. Участниците във фестивала ще бъдат оценени от професионално жури, председателствано от шеф Ивайло Димитров, заместник председател на Българска асоциация на професионалните готвачи.
• Кулинарно шоу на площад „Свобода“ на 11.05.2017 г. от 12:30 ч. с участието на кулинарни екипи от местни ресторанти със специалното участие на Иван Звездев.
• Кулинарно състезание „Като шеф готвачите“ на 13.05.2017 г. – демонстрации на кулинарни техники с участието на учениците от ПГТ „Иван П.Павлов“ гр. Русе, които ще могат да бъдат наблюдавани от жителите и гостите на града.
Амбицията на организаторите е Седмицата на Дунавската кухня да допринесе за развитието на един нов целогодишен туристически продукт.
Добави коментар