Опасен жп прелез в Русе не спира пресичащите

16:30, 31 яну 19 25 1337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два месеца след трагичния инцидент, при който влак блъсна и уби 13-годишно момче на жп прелез в Русе, мястото вече е „обезопасено“ с мантинела. Преградата е поставена от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ като първа стъпка от набелязаните с Община Русе мерки. Въпреки огражденията обаче, потокът от преминаващи хора през опасния прелез не спира.

В дните на грипната ваканция пресичащите ученици през нерегламентираното място по жп линията са намалели, но не са спрели.

Георги Петров не се притеснява да прескача мантинелата. Казва, че на ден преминава през този участък поне по два пъти.

''По-бързо става, защото винаги съм минавал от тук. И на мен лично никога не ми се е случвало да минава влакът, като е минавал-съм го изчаквал и не ми е било проблем. Знам за случая тука, че е починало детето, но доколкото знам, то е било със слушалки'', казва Петров пред БНТ.

За живеещите във високите блокове на квартал „Родина“ нерегламентираният прелез се явява и най-прекият път до Училището по европейски езици и университета в Русе.

''Всички, които живеят в тези блокове насам, по-лесно им е да минават от тук. И децата също. Смятам, че ако не искат реално от тук да минават хора, трябва по по-хубав начин да го направят'', допълва Георги.

''Българинът гледа винаги най-прекия път, но това не е правилно'', каза Иво Иванов.

Иванов казва, че той лично предпочита да заобиколи и да се забави, вместо да рискува живота си.

Намеренията на националната компания „Железопътна инфраструктура“ са на метри от опасния прелез да се направи перон, защото там на практика спират влаковете.

''Тя е наистина спирка. Бързите влакове от големите градове спират и слизат хората. Работещо решение е да се направи както е направено малко по-надолу - там е заградено, с табели и с бариери'', допълва Петров.

Докато това стане обаче, десетки русенци денем и нощем ще рискуват живота си и ще се молят да ни ги връхлети в мъглата някой профучаващ по жп линията влак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама