Японската национална телевизия снима филм за Тайбе Юсеин

20:00, 20 фев 19 / Спорт 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екип на Японската национална телевизия е в България, за да заснеме филм за световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, която през 2018 година беше избрана за спортист номер 1 на България.

Гостите ще останат в София близо месец, а продукцията ще бъде излъчена в началото на месец април.

"За щастие Тайбе не се е възгордяла, тренира усилено, знае си целите и ги гони", каза селекционерът на женския национален отбор Петър Касабов.

Рекордните над 530 състезатели от 43 държави ще участват на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров", който ще се проведе от 28 февруари до 3 март в "Арена Монбат" в Русе.

"За първа година рекорден брой участници има в турнира - над 530 от 43 държави, което е едно малко световно първенство. Идват едни от най-изявените борци в света", каза президентът на БФБорба Христо Маринов.

България ще участва с 15 борци в класическия стил, 12 в свободния стил и с 11 жени.

От жените няма да участва Миглена Селишка, тъй като на нея й предстои участие на европейското първенство по борба до 23 години в Нови Сад (Сърбия) от 4 до 10 март.

Надпреварата в свободния стил - мъже и жени ще бъде рейтингова и ще носи точки за световната ранглиста. А състезателите, които са с по-предно класиране ще имат по-благоприятен жребий за световното и европейско първенство. Тази година шампионатът в Астана (Казахстан) през септември ще бъде и първата квалификация за олимпийските игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама