Задържаха 35-годишен участник в серия телефонни измами

18:10, 06 мар 19 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

35-годишен, криминално проявен мъж от русенското село Ново село, е установен и задържан след акция срещу телефонните измами, съобщават от МВР. Операцията е осъществена от служители на ОД МВР-Добрич, Плевен и Русе, под ръководството на ГДНП.

В хода на работата е установено, че задържаният, в качеството на куриер, е съпричастен към четири измами, извършени на територията на ОДМВР-Добрич, както и към още две, за около 18 000 лева – в Северна България.

Измамите в ОДМВР-Добрич са осъществени по схемата за „оказване на помощ на полицията“ с цел залавяне на извършители на телефонни измами. При първия случай, на 22 февруари 77-годишен мъж от Добрич получил такова обаждане на домашния си телефон и е предал сумата от 6 800 лева. Същия ден, 78-годишна жена от областния град, съобщила, че по споменатия сценарий е предала 3 165 лева. По-късно, към 20 часа вечерта, 86-годишна нейна съгражданка предоставила на измамници 2 000 лева, 1 000 евро, 500 щатски долара и около 5 грама златни накити. На 27 февруари и 78-годишна добричлийка сигнализира, че е била обект на телефонна измама и се е разделила със 17 500 лева.

По случаите своевременно са образувани досъдебни производства. На задържания е повдигнато  обвинение. Под надзора на прокуратурата продължава работата за установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама