Обвиниха десет лица за нелегално производство на „марков“ тютюн за пушене

15:56, 14 юни 19 25 1809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за държане, разпространение и производство на акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия. Те бяха задържани на 12 юни 2019 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г. Участниците са се занимавали с нелегално производство на тютюн за пушение и разпространението му на крайни клиенти в цялата страна. За целта са организирали три нелегални цеха с машини и съоръжения за обработка - омекотяване и ароматизиране на тютюна, както и за нарязването и опаковането му. Там е бил произвеждан средно по 1 тон тютюн за пушене седмично.

Част от обвинените са задържани в момент на производство на нелегалната стока. Готовата продукция е била разпространявана в разфасовки по 1 кг – в пластмасови прозрачни кофички с надписи „Давидоф“, „Карелия“, Марлборо“ и „Кемъл“.

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени десетки адреси и автомобили. Иззети са над 360 кг готов тютюн за пушене, както и неголямо количество наркотични вещества.

С прокурорски постановрления на 7 от обвинените е наложено задържане до 72 часа. Днес, 14 юни 2019 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама