Полицаят, превозвал нелегален тютюн, се разкая, оставиха го в ареста

18:01, 16 юни 19 25 2246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста задържания 27-годишен служител на Дирекция "Жандармерия" в МВР Даниел Василев Кьосев от Симитли.

В съдебната зала обвиняемият заяви, че не познава свидетелите, които са дали показания срещу него. Кьосев каза, че се „разкайва и си взима поука“, и помоли за по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция, предаде БГНЕС.

Полицай обвинен в производство на цигари без бандерол

От доказателствата на държавното обвинение стана ясно, че Кьосев е изпълнявал ролята на куриер, който получава процент от транспортирания нелегален тютюн до бази в Русе, Благоевград и Сливен. По време на задържането в автомобила му е имало 30 чувала с нелегален тютюн. Според служебния му адвокат Росица Кавазова името на 27-годишния мъж се споменава единствено в показанията на свидетелите, и няма други преки доказателства срещу него.

Следващото заседание по делото срещу Кьосев е насрочено за 25 юни в апелативния специализиран съд.

Говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева съобщи по-рано днес, че служител на МВР от Дирекция „Жандармерия“, участвал в организирана престъпна група за производство и разпространение на нелегален тютюн, е заловен в момент на транспортиране на стоката. ГДБОП е разбила три нелегални бази в област Русе, в които са се съдържали съоръжения за обработка на тютюн с уреди за омекотяване, нарязване и пакетиране. Заради неплатения акциз на тютюневите изделия, държавният бюджет е ощетен с над три милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама