АБВ настоява за извънредно положение в Русе, Силистра и Разград заради африканската чума

13:46, 23 юли 19 / Политика 25 2307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настояваме да се обсъди въвеждането на извънредно положение в областите Русе, Силистра и Разград заради африканската чума по свинете. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде „Фокус“.

„Независимо, че няма да звучи добре в обществото, въвеждането на извънредно положение с всички произтичащи от това мерки, трябва най-малкото да се обсъди“, коментира той. „Иначе ще убием свиневъдството в България за десетилетия напред“, изтъкна лидерът на АБВ.

БАБХ: Няма месо с африканска чума в търговската мрежа

От партията обявиха, че са предложили на земеделското министерство мерки за превенция, ограничаване и ликвидиране на болести. Проф. Михни Люцканов от Изпълнителното бюро на АБВ коментира, че действията на държавата при болести по животните са адекватни, но недостатъчни.

Мерките са насочени към това страната ни да получи специален статут в ЕС; към ревизия на европейските регламенти за болестите по животните; към засилване на ветиринарната компетенция в граничните райони и необходимостта от регионални противоепизоотични служби.

БАБХ забранява предлагането на свинско месо на фермерските пазари в страната

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама