Прегазилият дете в Русе вече е осъждан за смърт на пътя

15:50, 13 ное 19 25 3019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

76-годишният шофьор на камион, който прегази 5-годишно дете в Русе, е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура, съобщи БГНЕС.

Водачът е привлечен като обвиняем за три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието.

Трагедията се случи вчера в русенския квартал „Долапите”, на улица „Бяла черква”. 5-годишното момиченце е било придружавано от баба си, когато е пресичало кръстовището с улица „Найден Геров”. В този момент камион, използван за превоз на вар, правил завой. Детенцето загина на място.

Момиченце загина на място, прегазено от камион (ОБНОВЕНА)

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

От прокуратурата уточниха, че задържаният мъж е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда.

За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС. Неговата проба за алкохол е била отрицателна.

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама