Авария на „Топлофикация” отмени учебните занятия в Русе

15:34, 04 дек 19 / Общество 25 1991 Topnovini

Със заповед на кмета на Община Русе Пенчо Милков 5 декември е обявен за неучебен за няколко училища в града.

Това са ОУ „Олимпи Панов”, СУ „Йордан Йовков”, Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, ОУ „Ангел Кънчев” и ОУ „Тома Кърджиев“, съобщи БГНЕС.

До „дървената“ ваканция се стигна поради авария на магистрален топлопровод на „Топлофикация" пред блок „Гребенец“ на улица „Чипровци“. По отстраняването на пробива в тръбата се работи още от вчера, като освен горепосочените училища е спряно парното и в голяма част от града - част от кварталите "Здравец" и "Родина" - между бул. "Липник", бул. "България" и ул. "Юндола", както и ЖК "Централен южен район".

След проверка: Запечатаха склад и производствена база на фирма за млечни храни

От "Топлофикация обясниха, че се надяват пробивът да бъде отстранен до 48 часа. На метри от мястото на настоящата авария преди 2 години имаше още един пробив по топлопровода, като тогава близо 2000 домакинства останаха без парно.

Кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Енчо Енчев тази сутрин провериха на място ситуацията в училищата със спряно топлоподаване. Директорите трябваше в срок до 13:30 часа днес да уведомят Общината относно готовността да осигурят възможност за нормално протичане на занятията чрез осигуряване на алтернативно отопление.

Все още няма яснота дали и петък няма да бъде обявен за неучебен ден в петте училища.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 18 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.