Откриха марихуана за над 1 милион лева при спецоперация в Русенско

13:00, 18 дек 19 25 2930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 140 кг марихуана за над 1 млн. лева - по пазарни цени, е открита при спецоперация в Русенско. Арестувани са, съобщи началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в крайдунавския град Петър Ванев, съобщават от МВР.

Разкриха модерна домашна оранжерия за коноп в София

Марихуаната е била отглеждана в халета в стопански двор в село Новград. На място са арестувани седем души, а други двама, след съдействието на служители от главна дирекция "Национална полиция", СДВР и ОДМВР-София, са задържани в София.

"Изключително затворен цикъл на производство. В една от сградите е имало спални, кухненски помещения и санитарни възли. Хората влизат и не излизат от там, за да не будят подозрение", обясни Ванев. Той коментира, че няколко фирми имат отношение към имота.

При операцията са открити и над 1743 саксии с марихуана, иззети са четири автомобила, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването. Също така са намерени голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Ванев каза още, че четирима от задържаните вече са осъждани - един от мъжете има присъда за притежание на оръжие, а други трима - за наркотици. По думите му това е най-голямата оранжерия за марихуана, откривана досега в региона.

Работата по случая продължава. Предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения. Към настоящия момент осем от тях са арестувани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Русе за срок от 72 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама