Пукнатини се появиха по наскоро изграден подлез в Русе

08:11, 08 яну 20 / Общество 25 1018 Topnovini

Пукнатини се отвориха по стените на основната конструкция на популярното в Русе Кръгово кръстовище, алармира БНТ. Съоръжението беше изградено преди четири години за около 9 милиона лева, за да облекчи трафика в тази невралгична точка на града, но вече се нуждае от сериозно укрепване.

Деформацията по стените обаче притеснява русенци, които всеки ден минават през подлеза.

Кръговото кръстовище беше пуснато в средата на декември 2015 г. Ускореното строителство заради официалното откриване беше извършено в студените дни. И досега има неизмазани участъци – таваните на тунелите са само на бетон. Първите пропуквания се появяват година по-късно.

"Вчера комисията приключи работата си. Тя направи изводи, че конструкцията на кръговото е в отлично експлоатационно състояние. По стените не са извършвани довършителни работи. Бетонът, който се вижда, е видим бетон. Тези пукнатини, които виждате, това са дилатационните фуги, които е нормално вследствие на температурни свивания и разширения да се отворят", обясни Магдалина Илиева, заместник-кмет по строителството в Русе.

Няма влияние на това, че бетоновите елементи са изграждани в студените месеци, защото е влаган бетон с противозамръзващи добавки, обясни още Илиева.

Според нея подлезът на кръговото кръстовище има нужда само от козметичен ремонт. Относно отстраняването на други дефекти като отронени стъпала, пукнатини по мазилката - те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя в гаранционния срок.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 105 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.