Инвеститор от Малайзия иска да възроди летището в Русе 

21:11, 10 фев 20 25 3495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малайзийски инвеститор има намерение да изгради логистичен парк и да развие Летището в Русе, като предстои дружеството да кандидатства за издаване на сертификат за инвестиции – клас „А“. Първата стъпка към това намерение бе направена днес с принципното съгласие, дадено от Общинския съвет в Русе, предаде БНР.

Като „исторически момент“ бе определено представянето на намеренията на малайзийски инвеститори, които имат амбицията да получат сертификат от Министерството на икономиката и с това да възродят след 20 години прекъсване редовните полети от летището в Русе.

След няколкочасови дебати 31 от общинските съветници подкрепиха намерението, 14 се въздържаха, а трима бяха категорично против.

Кметът Пенчо Милков защити предложението и обясни: „Русе трябва да се развива като град с всички видове транспорт и летището ни е абсолютно необходимо. Близо сме до Букурещ, логично е да има дублиращо летище, правя всичко възможно за развитието на тези връзки“.

През август миналата година същите инвеститори предложиха да изградят втори мост над река Дунав при Русе, да направят магистралата до Търново и да възродят летателната дейност с карго и граждански полети. Ако в срок от три години инвеститорите не реализират заявените намерения, Община Русе ще може да развали договора и да си върне имота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама