Набиха ромски лидер в Русе заради хранителни пакети

09:19, 04 май 20 25 2618 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ромски лидер е бил набит от своите. Случаят е от Русе, а причината - не се разбрали за хранителните пакети, които се раздават от Червения кръст.

Хората от кв.“Тракцията“ заподозрели измама, защото, според тях, мъж, представящ се за доброволец на БЧК, правел списъци за получаване на хранителни пакети, като включвал само свои приближени, съобщава Nova.

Други пък твърдели, че са им искани по пет лева, за да попадне името им в списъка. От русенския клон на БЧК обясниха, че организацията никога не взема пари, а имената на нуждаещите се, се одобряват от социално подпомагане.

Иван Калинов твърди, че е председател на Национален съюз за защита и подпомагане на ромите и представител на Световния ромски съвет. Той разказа, че разбрал за напрежението от телефонно обаждане на координатора на неговата организация в квартал "Тракцията".

Сливенските роми заобикалят блокадата през дупка в стена

Човекът му се оплакал, че е бит от своите. Ромският лидер отишъл на място и също бил нападнат, но отказа да каже от кого. Не крие обаче, че имало напрежение в махалата заради помощите от Червения кръст.

Хората в "Тракцията" не крият, че са ядосани на ромския лидер. Според тях човек от организацията на Калинов обявил, че е представител на БЧК и ако искат да получат хранителен пакет като помощ, трябва да платят такса. Той поискал от всяко семейство по 5 лв., за да бъде включено в списъка.  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама