Шумен е готов за снежните преспи

16:00, 30 окт 18 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Готовност за работа при зимни условия заявиха на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в Шумен фирмите по зимното поддържане на улиците в града и на пътищата в общината, представители на институции, отговорни за водоснабдяването, електроснабдяването, здравеопазването, обществения ред и други.

На заседанието бе докладвано, че има осигурена техника и инертни материали за поддържане на пътищата в града и в общината при усложнена зимна обстановка. 

Представител на една от снегопочистващите фира каза, че "най-високата степен на поддържане на пътното платно е до три сантиметра сняг", по повод недоволни граждани от поддържането на пътищата през зимата.
Кметът на Шумен Любомир Христов поиска на заседанието да бъде осъществяван контрол от полицията за неправилно паркиране на автомобили в града през зимата, за да не се затруднява почистването на улиците. Той нареди да бъде свикано заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, която да излезе с решение на проблема с паркираните моторни превозни средства. По думите му най-много трудности за снегопочистващата техника създават паркирани автомобили по централни градски улици. В тази част на Шумен има паркинг и още едно място на което може да бъде предложено да се паркира безплатно при почистването на улици, отбеляза Христов. 

Целта на заседанието бе да се координират действията на институциите при провеждане на превантивни действия за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението при усложнена зимна обстановка, допълват от общинския пресцентър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама