Разкриха две оранжерии с огромно количество канабис край с. Хан Крум

11:45, 07 ное 18 25 2711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разкриха две оранжерии с огромно количество канабисови растения при претърсване на местността „Паметниците“ край село Хан Крум. Оранжериите са се помещавали в помещение, пригодено за сушилня са намерени и 27 кг полусухи стъбла и съцветия.

Работата по разкриване на престъплението е започнала преди дни, съобщават от МВР. При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана от оранжерии близо до пътя Шумен - Велики Преслав край село Хан Крум.

Полицейските служители наблюдавали обекта няколко дни. Когато около 9:30 часа вчера в имота влязъл мъж, е изяснена самоличността му – 49-годишен шуменец. В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения, всички в различен стадий на растеж. Парниците били с изградена поливна система.

Местопроизшествието е посетено от директора на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административния ръководител на окръжната прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения.

При претърсване в помещение, пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг.

В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от местния жител, на 43 г. Открити са 339 боеприпаса, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били деветмилиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие - всички незаконно притежавани и без разрешителни. В хода на процесуалните действия, извършени под надзор на дежурен прокурор било изяснено, че 49-годишният има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният - договор за ползване на имота, сключен с по-възрастния.

За срок до 24 часа в РУ-Шумен е задържан 49-годишният за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК - държане на наркотично вещество с цел разпространение. Мъжът е криминално проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна повреда, за кражба, за управление на моторно превозно средство в срок на наложено административно наказание, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво състояние.

43-годишният бил с наложено наказание „пробация“ през 2014 година за извършено престъпление по чл. 308 ал. 2 от НК- съставяне на неистински официални документи.

За незаконно притежаваните боеприпаси е образувано производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава. С постановление на прокурор 49-годишният е задържан за срок до 72 часа, привлечен е като обвиняем за отглеждане и засяване на високорискови наркотични вещества и за държане с цел разпространение на наркотично вещество.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама