Бившето танково поделение на Шумен тъне в разруха

13:10, 18 фев 19 25 1407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигнал от Шумен за състоянието на бившето танково поделение в града – местните хора недоволстват, че казармите са оставени на произвола на съдбата. Прокуратурата вече проверява община Шумен за безстопанственост, предаде bTV.

Бившият танков полк в Шумен, известен и като Тежкият полк, е общинска собственост. Вече 8 години сградите в него се рушат и разграбват.

Съоръжения и постройките в поделението са от 70-те години на миналия век. В една от тях се намира спортна зала и басейн, за обучение на танкови екипажи.

Окръжната прокуратура в Шумен започва проверка по сигнал за безстопанственост. Той е на сдружение, което е предложило да възстанови спортната зала и плувния басейн.

„Безстопанственост и безотговорност –никой не обръща внимание на многото ни сигнали, че се изнася материал и се краде”, коментира Димитър Христов, председател на СНЦ „Ние, гражданите”.

Въпреки наличието на охрана, кражбите продължават.

„Основно се краде дървен материал за огрев, лица от контингента сме залавяли доста често”, заяви Захари Захариев, директор на общинското предприятие за охрана. 

Общинският съвет в Шумен разреши на местния футболен клуб „Волов 1929” да изгради там футболна академия. До момента обаче идеята е само на хартия. От общината обещават да потърсят нов инвеститор.

„Силно е да се каже безстопанственост, тъй като имотът се охранява от нашето охранително предприятие, но не се извършват никакви инвестиционни намерения, тъй като няма смисъл да бъдат извършвани. Сградите са много стари, строени са преди 60-70 години”, отбеляза заместник-кметът на Шумен инж. Боян Тодоров. 

Прокурорската проверка ще продължи три месеца, а бъдещето на бившия танков полк в Шумен засега остава неясно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама