Мащабна полицейска операция на територията на Шумен

14:43, 01 фев 20 25 2628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабна специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен се провежда на територията на Шуменска област, съобщава Нова телевизия. 

Операцията е в изпълнение на разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и последвалите разпореждания на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, свързана с повишаване на ефективността при противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследванията по две и повече досъдебни производства с един и същ обвиняем. 

Иван Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност

По време на мащабните действия на ОД на МВР в Шумен под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен са били проверени и лица, спрямо които е била наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“, осъществени са действия за ограничаване и намаляване на битовата престъпност и контрол на нарушенията по Закона за движение по пътищата и престъпленията по транспорта, както и срещу държането на акцизни стоки без бандерол.

За времето от 29 януари  до момента в рамките на операцията са образувани 8 бързи производства и още 8 – по общия ред. Три са за извършени кражби, три – за управление на МПС след употреба на алкохол, както и две досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол. 

В единия случай в Нови пазар е установено лице, което държало 14 кг тютюн, както и още едно лице, хванато с 1 кг тютюн без бандерол. Установени са непълнолетни лица в шуменското село Изгрев, които са повредили надгробни паметници. Други досъдебни производства са образувани за държане на 5 грама амфетамин и 15 грама чай за пушене, както и за управление на МПС без регистрационни табели. 

Специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен ще продължи до тази вечер. Днес брифинг за резултатите от нея дадоха окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева, говорителят заместник-окръжният прокурор Орлин Куздов и директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама