Петима силистренци са част от Националния отбор на България в световни ИТ състезания в САЩ

09:35, 04 авг 23 / Регионални новини 25 307 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В Орландо, Флорида от 30.07 до 02.08 се проведоха Световните първенства по Microsoft Office Specialist (MOS) и Adobe Certified Professional. В двете състезания участва Национален отбор на България от 9 ученици, 5 от които са от ПМГ „Св. Кл. Охридски“ Силистра.

Нашите състезатели, водени от преподавателя си г-жа Искра Николова и г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет, участваха в Microsoft Office Specialist, който представлява 100-минутен изпит, който провери техните знания, умения за прилагане и творчески таланти.

Кои се класираха: Симона Димова - 5 място Excel 2016, Константин Кирилов - 6 място Word 2016, Николай Георгиев - 6 място PowerPoint 2019, , - 8 място PowerPoint 2016, Михаил Илиев участва на Excel 2019.

Годишното състезание предизвика ученици на възраст от 13 до 22 години да докажат своите умения в Microsoft Word, Excel® и PowerPoint®. Вече в своята 21-ва година, тазгодишното състезание – единственото, одобрено от Microsoft от създаването му през 2002 г. – привлече повече от 1,3 милиона участници от цял свят.

За да се включат, учениците се явиха на квалифициран изпит за сертифициране на Microsoft Office Specialist, за да демонстрират своето майсторство в технологията на Microsoft Office. Регионалните състезания се проведоха по целия свят и 133 финалисти се класираха да се състезават във финалния кръг на състезанието, проведено в Орландо, Флорида от 31 юли до 2 август 2023 г.

На финалното събитие във Флорида Certiport и Microsoft отличиха най-добрите студенти в церемонията по награждаването на MOS World Championship Awards.

Силистренският отбор бе подпомогнат финансово за пътуването от Община Силистра.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама